Winterpret met het hele gezin

In de winter verandert de wereld met een beetje geluk in een betoverend winterwonderland. Als we geluk hebben en er valt een dik pak in ons koude kikkerlandje, is er geen betere manier voor gezinnen om van deze magische sfeer te genieten dan door samen plezier te beleven in de sneeuw. Of je nu een peuter hebt die net begint te lopen of een tiener met een neus voor avontuur, er zijn tal van activiteiten die geschikt zijn voor alle leeftijden. Wij geven je graag een aantal winterwonderlijke ideeën om een onvergetelijke dag in de sneeuw te beleven.

Bouw een sneeuwpop of een sneeuwgezin

Klassiek en tijdloos, het bouwen van een sneeuwpop is een activiteit die geschikt is voor kinderen van alle leeftijden. Laat de verbeelding de vrije loop gaan en versier de sneeuwpop met sjaals, hoeden en knopen. Een winterpeen als neus en zwarte knopen als ogen maken het af. En als jullie toch met zijn allen zijn, waarom maken jullie niet het hele gezin na in de sneeuw! Wijs iedereen een gezinslid toe en kijk aan het eind wie er het meest op zijn sneeuwcreatie lijkt. Dit is niet alleen leuk, maar het zorgt ook voor creatieve expressie én het staat hartstikke gezellig in de tuin.

Ga voor snelheid en pak de slee

Sleeën is een geweldige activiteit voor avontuurlijke gezinnen. Of je nu de lokale dijk gebruikt of een van de sleeheuveltjes bezoekt, het zal hoe dan ook een groot succes zijn. Je kinderen zullen zich uren vermaken en in de tussentijd hebben de ouders de tijd om even bij te komen. Een uitgelezen moment voor een lekkere warme kop koffie of thee, een goed boek of bijvoorbeeld een opwindend spelletje poker bij betFIRST casino. Je hoeft er alleen voor te zorgen dat de slee veilig is en geniet van de opwinding terwijl je naar beneden glijdt. De jongste kinderen die nog wat te klein zijn om alleen te sleeën kunnen samen met ouders sleeën voor extra plezier en veiligheid.

Waag je aan een sneeuwballengevecht

Een klassieker onder de winteractiviteiten is natuurlijk het sneeuwballengevecht. Verdeel het gezin in teams en geniet van een speelse strijd in de sneeuw. Zorg ervoor dat de regels duidelijk zijn en dat de sneeuwballen niet te hard zijn om eventuele verwondingen te voorkomen.

Organiseer een winterpicknick met heerlijkheden

Neem een thermosfles met warme chocolademelk en enkele lekkernijen mee en geniet van een gezellige picknick in de sneeuw. Kies een beschutte plek en geniet van het winterse landschap terwijl je samen smult. Het klinkt misschien als te koud voor een picknick, maar met de juiste kleding en hopelijk een beetje zon is het ook in de sneeuw best goed uit te houden! Bovendien hoeft het uitje geen uren te duren, en des te heerlijker is het om na een frisse neus gehaald te hebben heerlijk binnen bij de haard te gaan zitten. De overgang van koud naar warm is juist wat de winter zo knus en gezellig maakt!

Laat je creativiteit op de vrije loop en maak sneeuwvormen

Moedig de creativiteit aan door verschillende vormen en figuren in de sneeuw te maken. Of het nu gaat om dieren, vormen of gewoon abstracte kunstwerken, deze activiteit is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Ook leuk, vul plastic bekertjes met rode besjes en andere mooie voorwerpen uit de natuur en giet er vervolgens water in. Vergeet niet een draadje of touwtje een stukje in het water te laten hangen en laat de bekertjes nu een nachtje buiten staan. Als het goed gevroren heeft, kun je je zelfgemaakte ijsdecoraties de volgende dag uit de bekertjes halen en ze in de tuin ophangen. Ze zullen prachtig staan in het bevroren landschap!

Gerelateerde berichten